Hem » Välj rätt audioprodukt utifrån dina specifika behov

Välj rätt audioprodukt utifrån dina specifika behov

Här nedan har vi samlat lite information och exempel på smarta ljudprodukter som finns att tillgå på marknaden för olika tillfällen i livet. Välj utifrån dina egna behov. Håll till godo!

Träning

När du tränar vill du att musiken ska kännas naturligt integrerad i din träning. Dina hörlurar ska sitta bra och musiken ska spela nonstop. Vill du kunna röra dig fritt och slippa att bråka med sladdar eller väskor för att få plats med musikspelaren eller den stora mobiltelefonen?

Då kan vi tipsa om ett par trådlösa in ear-hörlurar som har en inbyggd MP3-spelare som du själv laddar med din favoritmusik. Tack vare dessa slipper du sladdar och onödigt klumpiga prylar under träningspasset. Ladda den med dina favoritlåtar och sen är det bara att köra!

Vardag:

I din vardag vill du kunna få en skön ljudupplevelse oavsett om du bara ska sätta på radion på morgonen, lyssna på en ljudbok eller ha bakgrundsmusik när du städar. Hur ser din vardag ut?

En väldigt smart pryl som finns på marknaden idag är en helt vanlig köksradio, men som har väldigt kvalitativt ljud och dessutom kan kopplas upp till din mobil eller surfplatta via bluetooth. Då får du riktigt bra ljudupplevelse via radion och kan lyssna på dina nedladdade poddar, spellistor och liknande direkt från mobilen.

En sådan går att få i alla prisklasser och olika märken. Dessutom brukar tillverkarna göra designen lite extra rolig på dessa. Vad sägs om en toppmodern köksradio som ser ut att vara tillverkad under 1950-talet?

Gaming

Att spela dator och tv-spel har blivit mångas hobby de senaste decennierna och idag har ljudet i dessa kommit att spela en väldigt stor roll, då bakgrundsmusiken och ljudeffekterna i spelen är mycket professionellt gjorda, vilket därför är en stor del av spelupplevelsen i sig.

Du kan få ett par hörlurar för en ganska bra peng och som dessutom är utrustad med mikrofon så du kan prata med dina spelkamrater. Är du en ”hobbygamer” så behöver du inte lägga mer än någon tusenlapp för att få ett bra par, men det finns riktigt dyra och avancerade hörlurar för detta ändamål om du vill ha det.

Film

Ljudkvalitén när man ser film är väl något som de flesta vill ska vara riktigt bra. I biosalongen är det

inte bara den enorma skärmen som är en speciell upplevelse utan främst surroundljudet. Det är nu mera något man kan uppleva hemma och inte bara i biosalongen. Det finns tv-apparater med inbyggt surroundljud, trådlösa högtalare att placera ut i rummet och hörlurar med extra bra surroundljud.

Fundera på hur du ser på film. Är du oftast ensam eller är ni flera? Hur ofta ser ni på film? Räcker det med en tv med bra ljud, eller är det bästa en hel surroundanläggning? Låt dina behov avgöra.

Musik

Musik är en stor del av de flesta människors liv. Välj produkt utifrån var, när och hur du ska lyssna på den. Vissa vill hålla sin musikupplevelse privat, andra vill stoltsera med den.

Är du den diskreta typen så vill vi tipsa om ett par in-ear hörlurar och koppla dem till mobilen där du kan samla alla dina spellistor och liknande. Vill du göra musikupplevelsen till en del av din image? Köp då ett par coola over-earhörlurar! De tillverkas idag i många olika färger och stilar. Välj den som passar din stil bäst och visa alla i din omgivning att du är en cool musikälskare!