Hem » Mobilen – din räddare i nöden eller vägen mot döden?

Mobilen – din räddare i nöden eller vägen mot döden?

Smartphone eller MP3, vad ska man välja?

Står du i valet och kvalet att välja mellan en smartphone eller en MP3-spelare? Nja, det valet är kanske inte så svårt att göra, då en smartphone är betydligt mer användbar än MP3-spelaren, som bara kan spela musik. Det är också anledningen till varför just smartphones har tagit över mer och mer. Vissa använder surfplattan och datorn för att se på film, spela spel eller utföra andra uppgifter som är smidigare med en större skärm eller större tangentbord, men tack vare att skärmen på våra smartphones numera är som en mindre TV så tar den en stor plats även när det kommer till att se på film. Sedan kan man ju så klart använda den till vad den ursprungligen var – nämligen en telefon. Så det är inte alls konstigt att den har norpat första platsen när det kommer till den tekniska utvecklingen de senaste åren, då den erbjuder något för alla smaker, för alla åldrar och erbjuder allt man kan önska sig från en teknikpryl.

Är vår relation med vår smartphone högst värderad av alla andra relationer?

Hur länge klarar du dig utan att titta på din mobiltelefon? Om du är som de flesta andra moderna människor, så är mobilen det första du tittar på när du vaknar på morgonen och det sista du tittar på när du lägger dig på kvällen. Enligt undersökningar så tittar kärlekspar inte på varandra det första och sista de gör om dagarna, trots att de ligger bredvid varandra i samma säng – istället är det mobilen som tar mest uppmärksamhet ifrån parrelationen.

Men är det så konstigt egentligen? Våra hjärnor är ju beroende av dopamin och det är precis det som mobiltelefonerna triggar igång. Oftast är appar som Facebook och sidor som https://storspelaremobil.com/storspelare-app specialdesignade för att trigga igång belöningssystemet i hjärnan och göra oss mer beroende av dem – en extremt smart affärsstrategi för att få kunden på kroken!

Har du en hälsosam relation med din smartphone?

Men telefonen är väl inte bara dålig? Nej då, det finns positiva och negativa saker med allt. Så länge inte telefonen förstör det dagliga livet, såsom relationer, sömnen och arbete, så kan den snarare vara en tillgång än börda. Precis som med allt annat så är den nyttig i lagom doser. Man kan ju använda mobilen till att utbilda sig själv då den rymmer mer information och fakta än världens alla bibliotek tillsammans! Den som föredrar att läsa böcker, men inte har tiden eller orken till det, kan alltid ta del av alla ljudböcker som finns att hitta på nätet. Dessutom finns det mängder med poddar, föreläsningar, intervjuer och roliga kattfilmer på Youtube att roa sig med. Man kan ju även använda den som en ”spelkonsol” och spela olika typer av spel, oavsett om det är backgammon eller onlinecasino. Många använder mobilen som ett sätt att lyssna på sin favoritmusik och skapa en egen spellista på Spotify för att förgylla den gråa vardagen.

Den som tycker att kameran är den roligaste funktionen på mobilen är inte ensam. Vi filmar och tar fler bilder än någonsin tidigare i världshistorien tack vare att varje människa med en smartphone även har en kamera.

Sammanfattningsvis kan man väl säga att det snarare är användaren som avgör om mobilen ska vara en ond eller god sak att ägna sig åt.